Meghívó – Szent László emlékezete – 1. műhelymunka Máriapócson

A Hierotheosz Egyesület és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat “EFOP – 5.2.2-17-2017-00133 – Örökség, ami összeköt – Szent László emlékezete Közép-Európában” program keretében kétnapos műhelymunkát szervez. A műhelymunka elsődleges témája és célja az együttműködő partnerek képviselőinek megismerése, ill. más tematikus utak, jól működő, bevált gyakorlatok megismerése: Középkori templomok útja, Szent Erzsébet út, Mária út.

2018. szeptember 6-7-én kerül megrendezésre az első kétnapos műhelymunka Máriapócson a projekt keretében. A műhelymunkát Seszták Oszkár, a Megyei Közgyűlés elnöke fogja megnyitni, de köszöntő beszédet mond Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára is. A projekt részletes bemutatása mellett sor kerül majd az együttműködő szervezetek képviselőinek megismerésére, illetve más tematikus utak, jól működő, bevált gyakorlatok megismerésére. Ezen célból meghívott előadóink lesznek Demeter Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. projekt menedzsere, aki a Középkori templomok útját mutatja be, Dr. Szabó Irén, a Szent Erzsébet Út Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki a Szent Erzsébet kulturális és zarándokútról fog előadást tartani, valamint Dr. Mosolygó Marcell, Nyíregyháza-Oros görögkatolikus parókusa, aki a Mária utat mutatja be majd nekünk.

 A műhelymunka kitűnő lehetőséget biztosít az együttműködő intézmények képviselői számára a megismerkedésre és az intézmények közötti tapasztalatcserére. Az esélyegyenlőség jegyében a rendezvény mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető lesz.

Megosztás